Det største faremomentet er hvis man tror man kan klare alt selv. Jeg vil anbefale at man allierer seg med en nøytral person internt i organisasjonen, eller eventuelt eksternt. Det krever selvfølgelig litt mot som leder å rekke ut hånden til for eksempel en HR-konsulent, men forhåpentligvis kan mange HR-konsulenter også se på resultatene og ta kontakt med de lederne som trenger det, og spørre om de kan hjelpe, forklarer Flemming Lorenz. Dette er et godt tverrfaglig samarbeid.
Ledere kan ha stor nytte av å snakke med en arbeidsmiljørepresentant, en lederkollega eller en representant fra HR om hvordan man kan håndtere prosessen. De kan gi støtte – både før, under og etter dialogsamtalen med medarbeiderne.
I tillegg til å være en støtte, kan HR-konsulenten eller arbeidsmiljørepresentanten også gi inspirasjon til hvordan man kan strukturere dialogmøtet og hva man bør være oppmerksom på. Det er fullt mulig å gjennomføre et dialogmøte alene som leder. Hvis man har forberedt seg godt sammen med en nøytral person, så det er ikke alltid nødvendig å ha dem med på selve møtet. Det finnes mange måter å gjøre det på, men det er i alle fall et skritt på veien, sier Flemming Lorenz. Med dette tverrfaglige samarbeidet blir man godt rustet til å ha en god dialogsamtale.